Nieuwsbrief onderhoud John S. Thompsonbrug Grave

Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de onderhoudswerkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug bij Grave.

Grootschalige opknapbeurt John S. Thompsonbrug Grave klaar

Het grootschalige onderhoud aan de John S. Thomsponbrug bij Grave is afgelopen. Aannemer het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) werkte sinds begin 2021 in opdracht van Rijkswaterstaat aan de brug.

Lees meer

Twee jaar werk in zeer gevarieerde omstandigheden

Hitte en hoogwater. Zomaar wat omstandigheden waarvan je weet dat ze zich kunnen voordoen maar nooit hoe en wanneer. In deze infographic de hele werkperiode nog eens in beeld. En ondanks alle onvoorziene omstandigheden is het onderhoud zoals gepland eind 2022 gereed. Het samenspel tussen alle betrokken partijen in de omgeving speelde hierin een essentiƫle rol.

Eerherstel voor de iconische John S. Thompsonbrug

De John S. Thompsonbrug, ook wel de brug bij Grave of Graafse brug, is na een lange periode van (herstel)werkzaamheden weer geopend voor gebruik. Deze brug heeft 9 indrukwekkende bogen en gaat over de Maas tussen Grave (Noord-Brabant) en Nederasselt (Gelderland). De brug is vernoemd naar de luitenant die tijdens Operatie Market Garden de brug wist te veroveren.

Lees meer

De nieuwe brug in beeld

De John S. Thompsonbrug is weer een plaatje. Aannemer GSB en opdrachtgever Rijkswaterstaat bedanken alle betrokkenen, omwonenden en verkeersdeelnemers voor het begrip en de medewerking in deze periode. We wensen jullie een hele fijne kerst en een mooie overbrugging naar het nieuwe jaar!