Nieuwsbrief Project Tunnelrenovaties Zuid-Holland

In deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte over Project Tunnelrenovaties Zuid-Holland. Na de Heinenoordtunnel (A29) renoveert Rijkswaterstaat de komende jaren nog eens 7 Zuid-Hollandse Rijkstunnels. De meeste tunnels zijn in de tweede helft van de vorige eeuw of aan het begin van deze eeuw gebouwd. Om ze óók in de toekomst veilig en beschikbaar te houden, gaan we de tunnels renoveren. Zo houden we de regio Zuid-Holland bereikbaar. 

‘Dit is niet zomaar een project’

Voordat de renovaties aan de tunnels rondom Rotterdam van start kunnen gaan, moet er een heleboel gebeuren. Denk aan het onderzoeken van de tunnels, belangen in kaart brengen, vergaderen met experts en de veiligheid waarborgen. Projectmanagers Erica van Dijk en Rik Sonneveldt leiden dit, samen met hun team, in goede banen. Ze vertellen over hun rol binnen dit project.

Dit is niet zomaar een project

Foto Rik Sonneveldt en Erica van Dijk
Beeld: ©Rijkswaterstaat / Rik Sonneveldt en Erica van Dijk

Veel draagvlak voor bereikbaarheidsaanpak Noordtunnel: ‘Iedereen denkt mee’

Rijkswaterstaat renoveert de komende jaren tunnels in Zuid-Holland. Eind 2026 start de renovatie van de Noordtunnel. Er wordt groot onderhoud gepleegd, de tunnel wordt gemoderniseerd en toekomstbestendig gemaakt. Daarvoor moet de tunnel een tijdlang dicht en dat gaat voor hinder zorgen in de regio. De voorbereidingen voor de renovatie zijn in volle gang.

Veel draagvlak voor bereikbaarheidsaanpak Noordtunnel: ‘Iedereen denkt mee.’

Noordtunnel (A15) en Brug over de Noord
Beeld: ©Rijkswaterstaat

De onderste steen boven: over civieltechnische onderzoeken Noordtunnel

Begin september 2023 was de Noordtunnel een aantal nachten dicht, omdat er onderzoek werd gedaan naar de constructie. De Noordtunnel is een van de bestaande tunnels in Zuid-Holland, die een grote opknapbeurt nodig hebben. Technisch manager PTZ Willem Hijmans en adviseur civiele techniek bij PTZ Stephan van der Horst vertellen waarom die onderzoeken nodig waren en wat ze hebben opgeleverd.

De onderste steen boven: over civieltechnische onderzoeken Noordtunnel

Kaart van Zuid-Holland met daarop de plek van de tunnels gemarkeerd met een kleine foto van de tunnel erbij
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Het projectteam Tunnelrenovaties Zuid-Holland wenst u fijne feestdagen!

Het projectteam Tunnelrenovaties Zuid-Holland wenst u fijne feestdagen
Beeld: ©Rijkswaterstaat