Nieuwsbrief Project Tunnelrenovaties Zuid-Holland

In deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte over Project Tunnelrenovaties Zuid-Holland. Na de Heinenoordtunnel (A29) renoveert Rijkswaterstaat de komende jaren nog eens 7 Zuid-Hollandse Rijkstunnels. De meeste tunnels zijn in de tweede helft van de vorige eeuw of aan het begin van deze eeuw gebouwd. Om ze óók in de toekomst veilig en beschikbaar te houden, gaan we de tunnels renoveren. Zo houden we de regio Zuid-Holland bereikbaar.

Rijkswaterstaat start aanbesteding renovatie Noordtunnel (A15)

Rijkswaterstaat heeft op 16 mei 2024 de aanbesteding voor de renovatie van de Noordtunnel in de A15 gepubliceerd. De tunnel is ruim 30 jaar oud. De technische installaties worden vervangen en het beton, asfalt en de hittewerende bekleding krijgen een upgrade.

Lees verder

Noordtunnel
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Samen én ambitieus werken aan een Slim Reizen-pakket voor tunnelrenovaties

De handtekeningen zijn gezet! Rijkswaterstaat en Zuid-Holland Bereikbaar breiden hun samenwerking uit door voor het Project Tunnelrenovaties Zuid-Holland langdurig te gaan samenwerken.

Niet voor 1 tunnel, maar 7. Zo bundelen de 2 organisaties hun expertise op het gebied van hinder en mobiliteit. Dit zodat programmering, verkeersmanagement, mobiliteitsmaatregelen en bereikbaarheidscommunicatie beter op elkaar aansluiten.

Lees verder

Ondertekening uitbreiding samenwerking Rijkswaterstaat en Zuid-Holland Bereikbaar
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Duurzame ambities voor tunnelrenovaties Zuid-Holland

Renovatiewerkzaamheden en duurzaamheid gaan bij Rijkswaterstaat hand in hand. In de aanloop naar de renovatie van de tunnels in Zuid-Holland staat duurzaamheid dan ook hoog op de agenda.

Adviseurs duurzaamheid Remi van Berkum en Monique Dorresteijn zijn nauw betrokken bij het concreet maken van de duurzame ambities. ‘Enthousiasme helpt!’

Lees verder

Auto in tunnel met ledverlichting
Beeld: ©Tineke Dijkstra