Renovatie draaibrug Montfoort

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de renovatie van de draaibrug over de Hollandsche IJssel in Montfoort. De werkzaamheden vinden plaats tussen september 2022 en april 2023. Daarna voldoet de brug aan alle huidige machine- en veiligheidseisen en kan hij weer jaren mee.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

In vogelvlucht: de renovatie van draaibrug Montfoort

De karakteristieke draaibrug in het centrum van Montfoort is al meer dan een eeuw een herkenbare plek. Nu is het tijd voor een grote opknapbeurt. In opdracht van Rijkswaterstaat voert VolkerWessels de renovatiewerkzaamheden uit. Daarna voldoet de brug aan alle huidige machine- en veiligheidseisen en kan hij weer jaren mee.

Lees meer

Een inkijkje in de rijke geschiedenis van draaibrug Montfoort

De draaibrug in Montfoort kent een lange en rijke geschiedenis. Van oudsher was er op deze plek namelijk al een overgang over de Hollandsche IJssel. De vaste verbinding tussen de oevers van de rivier was bovendien heel belangrijk voor de ontwikkeling van Montfoort zelf. Peter Versloot van Stichting Behoud Monumenten in Montfoort en Linschoten geeft ons een inkijkje in de geschiedenis.

Lees meer

Renovatie draaibrug Montfoort: zo pakken we het aan

Roestplekken, afbladderende verf … De pittoreske draaibrug Montfoort is overduidelijk toe aan een grondige renovatie. Realisatiemanager Maaik van der Zon van aannemer VolkerWessels vertelt welke onderdelen van de draaibrug een onderhoudsbeurt krijgen en waarvoor ze dienen.

Lees meer

Bezoekers inloopbijeenkomst tonen grote betrokkenheid bij draaibrug

Wat gaat er gebeuren met het hekwerk van de brug? Welke kleur krijgt de brug? Hoe wordt de brug opgetakeld voor de renovatie? Vragen van bezoekers van de inloopbijeenkomst over de renovatie van de draaibrug op 14 juni. Medewerkers van Rijkswaterstaat, VolkerWessels en de gemeente beantwoordden de vragen en gingen in gesprek met bezoekers.

Lees meer

Colofon

Meer weten?

Kijk op www.rws.nl/draaibrugmontfoort

U kunt ook (gratis) bellen met onze landelijke informatielijn 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00-18.30 uur)