Renovatie draaibrug Montfoort

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de renovatie van de draaibrug over de Hollandsche IJssel in Montfoort. De werkzaamheden vinden plaats tussen september 2022 en april 2023. Daarna voldoet de brug aan alle huidige machine- en veiligheidseisen en kan hij weer jaren mee.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Het precisiewerk van de Montfoortbrug

Op zaterdag 22 oktober 2022 is de brug in Montfoort van z’n plaats gehesen. Een klus die maandenlang tot in de puntjes is voorbereid. Dankzij een nauwgezet draaiboek en uitgebreide veiligheidsmaatregelen leek het een 'koud kunstje’. De brug kan na de renovatiewerkzaamheden weer jaren vooruit. Marcel van Vliet,  uitvoeringscoördinator, vertelt meer over de dag.

Lees meer

Plaatsing hulpbrug knap staaltje werk

De tijdelijke hulpbrug in het centrum van Montfoort is maandag 10 oktober via het water aangevoerd. Deze hulpbrug ligt vlak bij de locatie van de bestaande draaibrug Montfoort en is bestemd voor wandelaars, fietsers en hulpdiensten bij calamiteiten. Voordat deze tijdelijke hulpbrug in gebruik werd genomen, is er heel wat werk verzet. Deze nauwkeurige voorbereidingen resulteerden in een voorspoedige plaatsing én installatie van de hulpbrug. Projectcoördinator Rob van ’t Hoff licht het werk toe.

Lees meer

Brugdek Montfoort in loods Gorinchem voor renovatie

De draaibrug in Montfoort over de Hollandse IJssel is zaterdag 22 oktober 2022 opgehesen en voor herstel per dieplader naar Gorinchem gebracht. Medio januari 2023 wordt hij herplaatst. Dan volgen nog diverse werkzaamheden en op 1 april 2023, de start van het vaarseizoen, is de brug weer in gebruik.

Lees meer

Werk in Montfoort aan onderdelen brug

De 2 brugdelen van de draaibrug Montfoort worden de komende maanden in een loods in Gorinchem opgeknapt. Tegelijkertijd wordt er ook in Montfoort hard gewerkt om de overige onderdelen van de brug te herstellen en te vernieuwen.

Lees meer

Colofon

Meer weten?

Kijk op www.rws.nl/draaibrugmontfoort

U kunt ook (gratis) bellen met onze landelijke informatielijn 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00-18.30 uur)