Renovatie Suurhoffbrug zomer 2021
© Eyecatchers, de filmmakers i.o.v. Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug (A15)

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de renovatie en nieuwbouw van de Suurhoffbrug (A15). De Suurhoffbrug (1974) is één van de 13 bruggen in Zuid-Holland uit de grootste onderhoudsopgave in de geschiedenis van Rijkswaterstaat die aangepakt wordt. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Goed samenwerken

Voor de bouw van de tijdelijke Suurhoffbrug heeft Rijkswaterstaat aannemersconsortium STIPT – een combinatie van Dura Vermeer, Besix, Hollandia en Mobilis – in de arm genomen. Om de brug snel en rendabel te kunnen bouwen hebben de twee partijen een paar heldere basisafspraken voor samenwerking gemaakt.

Lees meer

Wat gebeurt er bij de Suurhoffbrug?

Eind 2019 is Rijkswaterstaat gestart met de renovatie van de Suurhoffbrug. De renovatie is een onderdeel van een groter project, waar ook een tijdelijke verkeersbrug wordt gebouwd. Ondertussen worden de mogelijkheden verkend voor een definitieve toekomstbestendige verbinding.

Lees meer

Zo min mogelijk hinder

Helaas kunnen de werkzaamheden aan de Suurhoffbrug niet plaatsvinden zonder enige hinder voor de omgeving. Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie STIPT doen er uiteraard alles aan om deze hinder zo veel mogelijk te beperken.

Lees meer

Veiligheid voorop

De diverse werkzaamheden aan de Suurhoffbrug hebben één ding gemeen: ze moeten veilig gebeuren. Adviseur veiligheid Jan van Veen: ‘Alle betrokken partijen moeten samenwerken aan veiligheid.’

Lees meer

Rijkswaterstaat pakt komende jaren veel infrastructuur aan

De aanpak van de Suurhoffbrug is een van de eerste projecten van de grote vervangings- en renovatieopgave waar Rijkswaterstaat de komende jaren voor staat.

Lees meer

Stuur door en abonneer een kennis

Kent u mensen voor wie deze nieuwsbrief ook interessant is, stuur de nieuwsbrief dan door en wijs hen op de abonneerknop. Dan ontvangen ook zij de nieuwsbrief in hun mailbox.

Schrijf u ook in voor Bouwnieuws Suurhoffbrug

Vanaf maart 2020 verschijnt maandelijks Bouwnieuws Suurhoffbrug. Dit is een digitale editie met praktische bouwcommunicatie vanuit de aannemer over werkzaamheden, verkeershinder en veiligheid. U kunt zich via deze link inschrijven.

Colofon


Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)