Renovatie Suurhoffbrug zomer 2021
© Eyecatchers, de filmmakers i.o.v. Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug (A15)

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de renovatie en nieuwbouw van de Suurhoffbrug (A15). De Suurhoffbrug (1974) is één van de 13 bruggen in Zuid-Holland uit de grootste onderhoudsopgave in de geschiedenis van Rijkswaterstaat die aangepakt wordt. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Moderne bouwkeet: een compleet kantoorgebouw

Medewerkers van aannemerscombinatie STIPT en Rijkswaterstaat hebben een mooi ondergekomen gekregen voor het werk aan de Suurhoffbrug. Werkvoorbereider Colin Beunis: ‘In nog geen maand tijd is een compleet kantoorgebouw neergezet dat helemaal past in deze tijd.’

Lees meer

Vol trots over de brug

1 augustus stond al lange tijd met rood omcirkeld in zijn agenda. De datum markeerde het officiële afzwaaimoment van technisch manager Wijnand van Benten. Hij is echter nu al thuis en geniet van wat hij zijn ‘anderhalvemeterpensioen’ noemt. Terugblikkend zoomt Wijnand in op de projecten en ontwikkelingen die zijn professionele leven de afgelopen jaren kleurden.

Lees meer

Project Suurhoffbrug gaat voor groen: boom voor boom, struik voor struik

Voor de aanleg van de nieuwe, tijdelijke Suurhoffbrug ontkomt Rijkswaterstaat er niet aan om bomen en struiken weg te halen. Dat gebeurt uiteraard uiterst zorgvuldig. We hebben bijvoorbeeld ecologisch onderzoek gedaan en vergunningen aangevraagd. Daarnaast planten we nieuwe bomen en struiken.

Lees meer

Lassen tijdelijke brug gestart

Om de huidige Suurhoffbrug te ontzien, plaatst aannemerscombinatie STIPT (Dura Vermeer, BESIX, Mobilis en Hollandia) in het voorjaar van 2021 een tijdelijke stalen boogbrug. In de fabriek in Krimpen aan den IJssel zijn lassers van Hollandia Infra gestart met het lassen van die brug. Daarna gaat de brug in zijn geheel op transport over het water. Dwars door Rotterdam heen, naar de eindlocatie.

Lees meer

Een tweede leven voor het brugwachtershuisje van de Suurhoffbrug

Wie over de Suurhoffbrug rijdt, kan het brugwachtershuisje niet missen. Vanuit dit markante rode gebouw werd het bewegende deel van de Suurhoffbrug 45 jaar lang bediend, tot 2017. Toen werden de beweegbare dekken van de brug vastgelast, en werd het brugwachtershuisje onbemand. Jurgen Klein, projectmanager bestaande Suurhoffbrug bij Rijkswaterstaat: ‘Nu we starten met de bouw van de tijdelijke brug, gaat het brugwachtershuisje echt met pensioen. Hoog tijd voor een tweede leven op een nieuwe plek.’

Lees meer

Colofon


Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)