Renovatie Suurhoffbrug zomer 2021
© Eyecatchers, de filmmakers i.o.v. Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug (A15)

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de renovatie en nieuwbouw van de Suurhoffbrug (A15). De Suurhoffbrug (1974) is één van de 13 bruggen in Zuid-Holland uit de grootste onderhoudsopgave in de geschiedenis van Rijkswaterstaat die aangepakt wordt. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Tijdelijke stalen brug gaat bestaande Suurhoffbrug straks ontlasten

Begin jaren 70 werd over het Hartelkanaal tussen Rotterdam en Voorne de Suurhoffbrug gebouwd, bestaande uit een spoorburg en een brug voor autoverkeer. Door een veel intensiever en zwaarder gebruik dan toen voorzien, is de verkeersbrug nu aan een onderhoudsbeurt toe. Dat doen we door een grondige renovatie en het plaatsen van een tweede tijdelijke brug.

Lees meer

Een dag uit het leven van … hoofduitvoerder Danny Bunt

Als hoofduitvoerder voor de bouw van de tijdelijke Suurhoffbrug moet Danny Bunt ervoor zorgen dat de werkzaamheden ‘buiten’ goed verlopen. Daarbij komt van alles kijken: van veiligheid en kwaliteit tot planning en kosten.

Lees meer

Inspectie en onderhoud houdt bestaande brug veilig in bedrijf

Om te zorgen dat de bestaande Suurhoffbrug nog zeker 10 jaar meekan, voert Rijkswaterstaat regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit. Contractmanager Erik Vanhoutvin vertelt enthousiast wat daar allemaal bij komt kijken.

Lees meer

Go west: dwars door het land voor de Suurhoffbrug

Deventer - Oostvoorne is een autorit van meer dan 2 uur. Nic van Lokven neemt de route van oost naar west en vice versa voor zijn werk in het kader van de renovatie van de Suurhoffbrug zonder morren. ‘Als de klus leuk genoeg is, maken die vele kilometers niet uit. Bovendien is het in deze tijd sowieso prettig om erop uit te mogen!’

Lees meer

Colofon


Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)