Renovatie Suurhoffbrug zomer 2021
© Eyecatchers, de filmmakers i.o.v. Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug (A15)

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de aanpak van de Suurhoffbrug (A15). De Suurhoffbrug (1973) is de toegangspoort tot de Maasvlakte en is 1 van de 13 bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt. We hebben een nieuwe, tweede brug geplaatst om de verkeerslasten te verdelen, en renoveren de oude Suurhoffbrug.

Suurhoffbrug-dekplaten succesvol bevestigd met nieuwe methode

Het meest bijzondere onderdeel van de zomerrenovatie is succesvol afgerond. We hebben nieuwe dekplaten bevestigd op de brug. Hierbij gebruikten we een nieuwe techniek met epoxy (lijm) en bouten. Technisch manager Bram Buts licht toe hoe we de klus geklaard hebben en waarom deze innovatie zo interessant is.

Lees meer

© Paul van Baardwijk i.o.v. Rijkswaterstaat

Afsluitingen A15 bij Suurhoffbrug en Rozenburg in weekend 24-27 september

Van vrijdagavond 24 september tot maandagochtend 27 september is de A15 Suurhoffbrug afgesloten voor verkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne. We voeren dan de laatste grootschalige renovatiewerkzaamheden uit, waarbij de rijbaan richting Maasvlakte/Oostvoorne de definitieve deklaag krijgt. In hetzelfde weekend is de A15 bij Rozenburg afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Ga goed voorbereid op weg!

Lees meer

Afsluitingen en omleidingen A15 Suurhoffbrug / Rozenburg 24-27 september

Interview: Suurhoffbrug-fietser Marcel Werring

Marcel Werring woont en werkt al zijn hele leven in de regio van Oostvoorne. Al 15 jaar fietst hij over de Suurhoffbrug naar zijn werk bij de Raffinaderij Rotterdam van bp. Deze gigantische raffinaderij, de op een na grootste van Europa, ligt aan het Hartelkanaal pal naast de Suurhoffbrug. Wij gingen in gesprek met Marcel en vroegen hoe hij de renovatie en nieuwbouw van de Suurhoffbrug heeft beleefd.

Lees meer

Colofon


Meer weten?

Kijk op: rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
(weekdagen: 07.00 uur - 20.00 uur. Zon- en feestdagen: 10.00 uur - 18.30 uur)