Nieuwsbrief project dijkversterking Marken

In deze editie van de nieuwsbrief Dijkversterking Marken leest u over de laatste stand van zaken van het project. Naast een projectupdate vertellen we meer over het ontwerp van de dijk en over ronddobberende gele objecten in het Markermeer.

Samen verder werken aan een veilige dijk

In de afgelopen maanden van 2022 hebben het projectteam en de Werkgroep Dijkversterking van de Eilandraad veel overlegd over het nieuwe ontwerp van de dijk op Marken. De leden van de werkgroep zien veel risico’s bij de plannen van Rijkswaterstaat, waardoor ze het niet eens zijn met een aantal ontwerpkeuzes.

Lees meer

Kaas in het Markermeer

Vanaf de dijk is het object binnenkort waarschijnlijk met het blote oog te zien in het Markermeer. Het is géén ronddobberende kaas, al lijkt het er wel veel op. Wat het dan wel is?

Lees meer

Wat gebeurt er buiten?

In de afgelopen periode van 2022 hebben we buiten weer het nodige gedaan ter voorbereiding op het ‘echte’ werk. Zo hebben we het werkponton VW-III samen met het werkschip de Feniks ingezet bij onderzoekswerkzaamheden aan de Zuidkade van het Markermeer.

Lees meer

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer weten? Kijk op: rijkswaterstaat.nl

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Onze collega’s zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 10.00 en 18.30 uur.