Nieuwsbrief project dijkversterking Marken

In deze editie van de nieuwsbrief Dijkversterking Marken leest u over de start van de eerste werkzaamheden buiten de proefvakken in januari 2024.

Eerste werkzaamheden buiten proefvakken starten in januari 2024

Medio januari 2024 starten de eerste werkzaamheden buiten de proefvakken voor de dijkversterking Marken. We brengen langs de Westkade en de Zuidkade de eerste zandlaag aan onder water en plaatsen verticale drainage.

Lees meer

Kraagstukken aangebracht in de proefvakken

Er is deze week nog hard gewerkt in de proefvakken.  We hebben daar ‘kraagstukken’ aangebracht. Deze kraagstukken beschermen de proefvakken tegen het hoge water en helpen zo om erosie tegen te gaan. De kraagstukken zijn in dit geval matten van in elkaar gedraaide wilgentenen (wiepen). Echt ambachtelijk werk, dat in de huidige waterbouw nog veelvuldig wordt toegepast.

Op dit moment zijn we ook nog bezig met de verticale drainage. Dit doen we met behulp van de vibrostelling. De grote ‘naald’ op de foto’s trillen we beheerst de grond in. Zo maken we de doorgang vrij voor het aanbrengen van de verticale drainage. 

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Het projectteam Dijkversterking Marken wenst je prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! 

Vanaf 23 december zijn we met vakantie en is het havenkantoortje gesloten. Vanaf 8 januari hervatten we onze werkzaamheden. Vanaf dan zijn we ook weer wekelijks in het havenkantoortje te vinden (op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur). 

Fijne dagen!
 

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer weten? Kijk op: rijkswaterstaat.nl

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Onze collega’s zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 10.00 en 18.30 uur.