Nieuwsbrief project dijkversterking Marken

In deze editie van de nieuwsbrief Dijkversterking Marken leest u welke werkzaamheden we gaan uitvoeren de komende periode. Verder blikken we terug op het hoogwater begin dit jaar en vertellen we u over het handhavingsverzoek bij de Inspectie Leefomgeving en Transport.  

Eerste werkzaamheden dijkversterking Marken starten op 29 januari

Op maandag 29 januari starten we met de eerste werkzaamheden buiten de proefvakken. We beginnen dan met het aanbrengen van de eerste zandlaag langs de Westkade en Zuidkade. Als we klaar zijn met het aanbrengen van de zandlaag plaatsen we hier ook verticale drainage.  

Lees meer

Beeld: ©Jan Pieter Schouten

Terugblik hoogwater Marken januari 2024

De dijk op Marken heeft de hoogwaterperiode goed doorstaan. Kort na de jaarwisseling steeg het water in het Markermeer. Rijkswaterstaat heeft op verzoek van de veiligheidsregio besloten vanaf donderdagavond 4 januari dijkwachten in te zetten, om de dijk in de gaten te houden. Marken is niet in gevaar geweest.

Lees meer

Dijkinspectie op de Westkade van de Omringdijk Marken.
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Handhavingsverzoek ILT

De Eilandraad Marken heeft laten weten dat zij bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een bezwaar heeft ingediend tegen het besluit over een eerder handhavingsverzoek van de Eilandraad. Rijkswaterstaat bestudeert op dit moment het besluit van de ILT. De werkzaamheden voor de komende periode kunnen in ieder geval doorgaan.

Indicatief beeld van Westkade na oplevering versterkte omringdijk Marken.
Beeld: ©Aannemerscombinatie Hof op Marken

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer weten? Kijk op: rijkswaterstaat.nl

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Onze collega’s zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 10.00 en 18.30 uur.