Nieuwsbrief uitbreiding A1 Apeldoorn - Azelo

Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de uitbreiding van de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo (bij Almelo). Het (vracht)verkeer op deze snelweg neemt steeds meer toe. Dit zorgt voor veel vertraging. Daarom breidt Rijkswaterstaat dit traject uit tussen 2018 en 2025.

Deze uitgave gaat over de hinder die u deze zomer kunt verwachten, de vorderingen van de werkzaamheden, en de geschiedenis van de A1 door de ogen van een geboren en getogen Rijssenaar. Voor meer informatie en achtergrond verwijzen we graag naar onze projectwebsite www.A1oost.nl.

Ernstige hinder Twello-Deventer-Oost juli en augustus

Ook in de zomer gaat het werk voor de uitbreiding van de A1 door. Wegverkeer ondervindt in juli en augustus 2020 ernstige hinder op het traject Twello-Deventer-Oost. Kies zo mogelijk een andere route. Houd rekening met extra reistijd en omleidingsroutes.

Lees meer

Samenwerken aan een verbrede A1

Bij de verbreding van de A1 zijn veel partijen betrokken. Omgevingsmanagers Tonny Arissen van Rijkswaterstaat en Aede van der Weij van bouwbedrijf Heijmans vertellen hoe het project vordert, wat er op stapel staat en wat erbij komt kijken om contact te houden met al die partijen.

Lees meer

Spelen op de A1

Het is dit jaar alweer 50 jaar geleden dat de A1 bij Rijssen werd aangelegd. Bert Nijland (53) is als geboren en getogen Rijssenaar opgegroeid met het asfalt. Als peuter ging hij er rolschaatsen, maar ook nu bedenkt hij sportieve challenges met de A1 als uitgangspunt.

Lees meer