Spijkernisserbrug

Nieuwsbrief Spijkenisserbrug

Rijkswaterstaat renoveert in 2024 en 2025 de Spijkenisserbrug. In deze nieuwsbrief leest u meer over deze werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectpagina voor meer informatie. 

Rijkswaterstaat vernieuwt asfalt Spijkenisserbrug: grote verkeershinder 13 april – 13 mei

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de Spijkenisserbrug. Door slijtage is op sommige plaatsen het stalen wegdek zichtbaar en is de weg minder stroef. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom gaat de brug in april en mei vier weken dicht voor wegverkeer. Weggebruikers roepen we op – als dat mogelijk is – de spits te mijden, te kiezen voor fiets of openbaar vervoer óf vaker thuis te werken.

De werkzaamheden vinden plaats van zaterdag 13 april tot 13 mei. Tijdens deze periode is de brug dicht voor wegverkeer. Het fiets- en voetpad blijft gewoon open. Verkeer wordt omgeleid via de A15 (Botlekbrug) en N218 (Hartelbrug). Weggebruikers moeten, vooral in de spits, rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten.

Meer weten over de werkzaamheden? Lees het bericht op de projectpagina.

Spijkenisserbrug

Omgevingsmanager Menno Kamp legt uit waarom de werkzaamheden niet kunnen wachten

Menno Kamp is omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat en houdt zich bezig met zowel de fysieke als de sociale omgeving. In een interview legt hij uit waarom het vervangen van het asfalt niet langer kan wachten. ‘Door nu de brug grondig aan te pakken, voorkomen we slechte reparaties en problemen in de toekomst.’

Bent u benieuwd naar het verhaal van Menno Kamp? Lees het interview.

gaten asfalt spijkenisserbrug

Hoe vermindert Rijkswaterstaat de overlast zo veel mogelijk? Omgevingsmanager Menno Kamp legt uit.

Dat de werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug in april en mei van dit jaar voor flinke overlast gaan zorgen, geeft omgevingsmanager Menno Kamp direct toe. Rijkswaterstaat doet er alles aan om deze hinder zo klein mogelijk te maken voor weggebruikers en omwonenden. Zo blijft de omleidingsroute altijd open voor verkeer en werkt het omgevingsteam samen met verschillende diensten om knelpunten aan te pakken als dit nodig is. 

Wilt u weten wat Rijkswaterstaat nog meer doet om de overlast te verminderen? Lees het interview op de website.

Menno Kamp op spijkenisserbrug
Beeld: ©Frank Janssens

Tal van vragen én antwoorden bij raadsvergadering

Tijdens de raadsvergadering van de gemeenteraad Nissewaard op donderdag 1 februari kwamen de asfaltwerkzaamheden van de Spijkenisserbrug en de renovatie van de Hartelbrug in de zomer van 2024 uitgebreid aan bod. 

Zo gaf Rijkswaterstaat meer uitleg over de werkzaamheden in april en mei aan de Spijkenisserbrug. Ook werden er tal van vragen beantwoord over de bereikbaarheid tijdens de afsluiting en werkzaamheden. Daarnaast werd een oproep gedaan om – waar mogelijk – thuis te werken, buiten de spits te reizen óf een andere manier van vervoer te kiezen. Dit zodat inwoners die deze keuze niet hebben, niet in de file komen te staan.

U kunt de raadsvergadering hier terugkijken.
 

spijkenisserbrug vanuit de lucht

Lunchbijeenkomst voor ondernemers

De komende jaren vinden er in de regio tal van werkzaamheden plaats aan bruggen, tunnels en viaducten. Zuid-Holland Bereikbaar, een samenwerkingsverband van acht publieke organisaties, nodigt ondernemers op de Zuid-Hollandse eilanden en in de Rotterdamse haven daarom uit voor een lunchbijeenkomst op donderdag 7 maart. Tijdens deze ‘working lunch’ krijgen de aanwezigen informatie, tools en adviezen om de hinder te beperken en slim om te gaan met ontwikkelingen in het gebied.

Aanmelden voor deze lunchbijeenkomst kan via de website van Zuid-Holland Bereikbaar.