Spijkernisserbrug

Nieuwsbrief Spijkenisserbrug

Rijkswaterstaat renoveert in 2024 en 2025 de Spijkenisserbrug. In deze nieuwsbrief leest u meer over deze werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectpagina voor meer informatie.

Planning renovatie Spijkenisserbrug

Vanaf dit najaar tot eind 2025 vernieuwt Rijkswaterstaat de technische systemen en installaties van de Spijkenisserbrug. De brug gaat daarvoor regelmatig dicht, vooral in weekenden en rond vakantieperiodes. De voorlopige planning van deze renovatie is inmiddels bekend. Op de projectpagina staat een handig overzicht van alle afsluitingen.

Lees verder

Planning
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Tweede stroomvoorziening in de maak

Aan de Keizersmantelweg in Hoogvliet is in juni een elektriciteitshuisje geplaatst. Daarmee kan de brug straks van twee kanten van stroom worden voorzien. Het zijn de eerste zichtbare werkzaamheden in aanloop naar de renovatie van de Spijkenisserbrug.

Lees verder

Electriciteitshuisje
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Voorwerk renovatie Spijkenisserbrug binnenkort van start

Het ‘echte’ werk begint pas komend najaar, maar na de bouwvak start al een reeks voorbereidende werkzaamheden op verschillende plekken rond de Spijkenisserbrug. Omgevingsadviseur Peter-Bert van Herwijnen van Rijkswaterstaat licht ze een voor een toe.

Lees verder

Voorbereidende werkzaamheden
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Onderhoud Hartelbrug; brug drie weken dicht in augustus

Van maandag 12 augustus 20.00 uur tot en met vrijdag 30 augustus 22.00 uur voert de provincie Zuid-Holland onderhoud uit aan de Hartelbrug. Dat is nodig om de brug beschikbaar en veilig te houden. In deze periode is de brug volledig afgesloten voor wegverkeer. Wanneer het kan, werk dan zoveel mogelijk thuis of reis met het openbaar vervoer, is het advies.

Lees verder

In de regio wordt de komende periode op meerdere plekken aan de weg en het spoor gewerkt:

A29: afsluitingen Heinenoordtunnel - juli en augustus 2024

A15: groot onderhoud Ridderkerk-Deil - juli, augustus en oktober 2024

Metrolijn D: werkzaamheden Slinge-Waalhaven - juli en augustus 2024

Omleidingskaart Hartelbrug
Beeld: ©Provincie Zuid-Holland

‘Samen houden we het havengebied bereikbaar’

In en rond het Rotterdamse havengebied staan noodzakelijke, grootscheepse werkzaamheden aan wegen, bruggen en tunnels op de rol. ‘De Hartelbrug, Heinenoordtunnel, de renovatie van de Spijkenisserbrug, de aanleg van Porthos, de aansluiting van de Blankenburgverbinding op de A15...’ Als mobiliteitsadviseur Tim Klein opsomt welke werkzaamheden zullen plaatsvinden, wordt de omvang snel duidelijk. De verkeershinder die dit met zich meebrengt is groot en langdurig.

Lees verder

Tim Klein
Beeld: ©Zuid-Holland Bereikbaar