Spijkernisserbrug

Nieuwsbrief Spijkenisserbrug

Rijkswaterstaat renoveert in 2024 en 2025 de Spijkenisserbrug. In deze nieuwsbrief leest u meer over deze werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectpagina voor meer informatie. 

Voorzichtig schrapen, tot op het staal

Rijkswaterstaat vervangt volgende maand – van 13 april t/m 13 mei – het asfalt op de Spijkenisserbrug. Govert van Meerkerk is technisch manager bij dit project en vertelt over de technische uitdagingen van de verschillende werkzaamheden. ‘Het rippen van het asfalt is een spannende klus.’
Wilt u meer weten over de technische uitdagingen? Lees het interview met Govert.
 

Beeld: Govert van Meerkerk

(Land)bouwverkeer in colonne over de Botlekbrug

Tijdens de afsluiting van de Spijkenisserbrug is de omleidingsroute voor langzaamrijdend (land)bouwverkeer geen optie, omdat deze deels over de A15 loopt. Rijkswaterstaat en Cumela, de brancheorganisatie voor agrarische ondernemers, hebben samen een oplossing gevonden om deze voertuigen toch aan de overkant te krijgen.

(Land)bouwverkeer kan doordeweeks namelijk drie keer per dag in colonne onder begeleiding over de Hartelbrug en Botlekbrug rijden, zowel vanaf de Spijkenisser- als Hoogvlietkant. Hierbij gaat het vooral om trekkers met gekoppelde werktuigen. Voor voertuigen geldt een maximale hoogte van 4 meter en een maximale breedte van 3 meter. 

Via Cumela worden (land)bouwbedrijven binnenkort over deze mogelijkheid geïnformeerd.
 

Houd rekening met hulpvoertuigen op het fietspad

Rijdt u met de fiets of scooter over de Hartelbrug? Let op: van 13 april t/m 13 mei kunnen er hulpvoertuigen tegenkomen. Tijdens de werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug mogen hulpdiensten (zoals ambulances en politieauto's) bij drukte namelijk ook over het fietspad rijden.

Lees meer bij Zuid-Holland Bereikbaar
 

Nissewaard werkt aan oprit Spijkenisserbrug en kruispunt Schenkelweg tijdens afsluiting

Tijdens de afsluiting van de Spijkenisserbrug (13 april t/m 13 mei) voert de gemeente Nissewaard ook werkzaamheden uit aan Groene Kruisweg, nabij de brug. Door tegelijk aan het werk te gaan, levert dit geen extra hinder en overlast voor het wegverkeer op.

Oprit Spijkenisserbrug
De oprit richting de Spijkenisserbrug en busbaan krijgen een nieuwe asfaltdeklaag. Ook wordt de vangrail vervangen. 

Kruispunt Schenkelweg – Groene Kruisweg
Op de kruising Schenkelweg – Groene Kruisweg wordt een gedeelte van de asfaltdeklaag vervangen. Dat gebeurt in de nachten van maandag 22 t/m woensdag 24 april en kan enige geluidshinder geven. Het verkeer kan langs de werkzaamheden rijden en wordt via de westelijke rijbaan van de Schenkelweg omgeleid. 

De gemeente informeert omwonenden en omliggende bedrijven nog met een brief over deze nachtelijke werkzaamheden.
 

Ondernemersbijeenkomst over bereikbaarheid Zuid-Hollandse eilanden en Rotterdamse haven

Op donderdag 7 maart organiseerde Zuid-Holland Bereikbaar een lunchbijeenkomst voor bedrijven in het Carlton Oasis Hotel, Spijkenisse. Belangstellenden kwamen einde ochtend samen om zich te buigen over de bereikbaarheid van Zuid-Hollandse eilanden en de Rotterdamse haven (ZHEH). Uit de grote opkomst en betrokkenheid van lokale ondernemers en belangenbehartigers bleek duidelijk dat dit thema hoog op de agenda staat.

Lees de volledige terugblik op de website van Zuid-Holland Bereikbaar.
 

Omgevingsmanager legt de werkzaamheden uit (video)

Bent u benieuwd naar de komende werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug? Menno Kamp is omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat en legt u in deze video uit wat er allemaal gaat gebeuren en wat de afsluiting voor u betekent.

Bekijk hier de video.
 

‘Samen kunnen we de overlast verminderen’

‘Overlast is onvermijdelijk’, zegt wethouder Chris Hottentot van de gemeente Nissewaard over de komende afsluiting van de Spijkenisserbrug. ‘Daarom is mijn pleidooi: laten we de pijn die de overlast veroorzaakt onder elkaar verdelen.’

Lees hier het volledig interview.
 

hottentot

Fiets de lente in!

Het is weer lente! Dat betekent mooier weer en langer licht. Ook lekker om eens naar uw werk te fietsen. Wist u dat al meer dan 25 procent van de Nederlanders regelmatig naar het werk fietst? U ook? Zuid-Holland Bereikbaar wil iedereen motiveren om ook eens de fiets te pakken. Daarom richtte Zuid-Holland Bereikbaar op 21 maart – de officiële start van de lente – ‘oplaadpunten’ in om fietsers in het zonnetje te zetten en appels uit te delen. 

Lees meer op de website van Zuid-Holland Bereikbaar.
 

appels uitdelen hottentot