Kaagbrug

Nieuwsbrief Vernieuwen bruggen en viaducten A44

De A44 tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar is aangelegd in de jaren ’30 van de vorige eeuw. De bruggen en viaducten in deze weg zijn ruim 80 jaar oud. Door de jaren heen zijn ze door steeds meer en zwaarder verkeer belast. Daarom gaat Rijkswaterstaat vanaf 2025 de Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct vervangen, om ze daarna weer decennialang te kunnen gebruiken. Inmiddels staat de tweede informatiebijeenkomst gepland om omwonenden op de hoogte te brengen van de stand van zaken.

Informatiebijeenkomst voor ‘buren van de A44’.

We komen naar u toe deze zomer! 

Op zaterdag 24 juni a.s. bent u van harte welkom op onze informatiebijeenkomst voor ‘buren van de A44’. Graag praten we dan iedereen bij over de status van het project. Hoe staat het met de plannen voor de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart, het Spoorwegviaduct en de Kaagbrug, wat betekent dat voor de bereikbaarheid in de omgeving en wanneer gaan we echt aan de slag met de werkzaamheden. Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst in Buitenkaag in 2022 en vindt plaats in Hotel van der Valk in Sassenheim.

Datum: 24 juni 2023
Tijd: van 14.00u tot 17.00u
Locatie: Hotel Van der Valk, Warmonderweg 8, 2171 AH Sassenheim

Er zijn presentaties om 14.30u, 15.30u en 16.30u en er is een doorlopende informatiemarkt. Hier kunt u meer te weten komen aan de hand van een aantal informatieborden, maar ook kunt u in gesprek gaan met onze collega’s en hen al uw vragen stellen. We stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt via deze LINK, zodat we met uw komst rekening kunnen houden. 

Tot de 24e juni!

Wat is de stand van zaken bij A44

Sinds de vorige nieuwsbrief is er het nodige gebeurd. In de voorbereidingen om aan het werk te kunnen, maar ook in de contacten met de omgeving. We geven een korte impressie van de belangrijkste onderwerpen.

Omwonenden in beeld

Het projectteam A44 is op bezoek geweest bij vier bewoners die elk vlakbij één van de viaducten wonen. Zij vertellen welke band ze hebben met het bouwwerk en wat ze verwachten van de vervanging van de viaducten. Nieuwsgierig? Bekijk HIER de video.

Alpacaboerderij

Wanneer aan de slag

Eind 2023 kunnen we de eerste drie viaducten (Lisserweg viaduct, Hoofdvaart viaduct en Kaagbrug) gaan aanbesteden. Dat betekent dat we dan op zoek gaan naar een aannemer die deze viaducten kan vervangen. De selectie duurt ongeveer een jaar. Daarna moet de geselecteerde aannemer nog alle voorbereidingen treffen voor de uitvoering van dit complexe werk. Ook dit zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Daarom verwachten wij dat u ons eind 2025/begin 2026 aan de slag ziet gaan!
 

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina.

Werkzaamheden

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vind je op de projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via projecta44@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met de landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

Project A44: vervangen brug en viaducten

De A44 is een van de oudste snelwegen in Nederland. Ze werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd; net als 17 viaducten en bruggen op het stuk tussen Haarlemmermeer en Wassenaar. Hiervan zijn drie viaducten en een beweegbare brug nu écht aan vervanging toe. Dat gaat Rijkswaterstaat de komende jaren realiseren, zodat u veilig van de A44 gebruik kunt blijven maken en de regio bereikbaar blijft.