Kaagbrug

Nieuwsbrief Vernieuwen bruggen en viaducten A44

Informatiebijeenkomst A44 24 juni 2023

De A44 tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar is aangelegd in de jaren ’30 van de vorige eeuw. De bruggen en viaducten in deze weg zijn ruim 80 jaar oud. Door de jaren heen zijn ze door steeds meer en zwaarder verkeer belast. Daarom gaat Rijkswaterstaat vanaf 2025 de Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct vervangen, om ze daarna weer decennialang te kunnen gebruiken.

Inmiddels staat de tweede informatiebijeenkomst gepland om omwonenden op de hoogte te brengen van de stand van zaken.

Reminder: komt u ook naar onze informatiebijeenkomst op 24 juni a.s.?

Op zaterdag 24 juni a.s. bent u van harte welkom op onze informatiebijeenkomst voor ‘buren van de A44’ in Hotel van der Valk in Sassenheim. Graag praten we dan iedereen bij over de status van het project. Hoe staat het met de plannen voor de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart, het Spoorwegviaduct en de Kaagbrug, wat betekent dat voor de bereikbaarheid in de omgeving en wanneer gaan we echt aan de slag met de werkzaamheden? Antwoorden op die vragen hoort u op de informatiebijeenkomst, een vervolg op de eerdere bijeenkomst in 2022 in Buitenkaag.  


Als u zich nog niet heeft aangemeld, dan kunt u dat alsnog doen, via het aanmeldformulier informatiebijeenkomst Bruggen en Viaducten A44.

Gewichtsbeperking lage brug bij het Hoofdvaartviaduct

Naar verwachting geldt er vanaf halverwege juli op de lage brug bij het Hoofvaartviaduct een gewichtsbeperking voor verkeer dat zwaarder is dan 20 ton, zoals bijvoorbeeld landbouw- en vrachtverkeer. De beperking is ingesteld na inspectie van het viaduct, vanuit het oogpunt van veiligheid.

De omleidingsroute wordt aangegeven via gele borden. De extra reistijd bedraagt 4 tot 6 minuten. Het overige verkeer kan gewoon gebruik blijven maken van de afrit en de lage brug. De gewichtsbeperking blijft van kracht totdat het Hoofdvaartviaduct, waarvan de lage brug onderdeel is, vervangen wordt. 

Het Hoofdvaartviaduct ligt in de A44 tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar. Deze weg is aangelegd in de jaren ’30. De 17 bruggen en viaducten in deze weg zijn dus ruim 80 jaar oud. Door de jaren heen zijn ze door steeds meer en zwaarder verkeer belast. De Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct worden vanaf eind 2025/begin 2026 vervangen. De exacte volgorde van vervanging van de bruggen en viaducten is nog niet bepaald. 
 

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina.

Informatiebijeenkomst 24 juni 2023

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vind je op de projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via projecta44@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met de landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

Project A44: vervangen brug en viaducten

De A44 is een van de oudste snelwegen in Nederland. Ze werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd; net als 17 viaducten en bruggen op het stuk tussen Haarlemmermeer en Wassenaar. Hiervan zijn drie viaducten en een beweegbare brug nu écht aan vervanging toe. Dat gaat Rijkswaterstaat de komende jaren realiseren, zodat u veilig van de A44 gebruik kunt blijven maken en de regio bereikbaar blijft.