Kaagbrug

Nieuwsbrief Vernieuwen bruggen en viaducten A44

De A44 tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar is aangelegd in de jaren ’30 van de vorige eeuw. De bruggen en viaducten in deze weg zijn ruim 80 jaar oud. Door de jaren heen zijn ze door steeds meer en zwaarder verkeer belast. Daarom gaat Rijkswaterstaat vanaf 2025 de Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct vervangen, om ze daarna weer decennialang te kunnen gebruiken.

Veel belangstelling voor de informatiebijeenkomst ‘buren van de A44’

Op zaterdag 24 juni 2023 vond de tweede informatiebijeenkomst plaats, die was georganiseerd om omwonenden te informeren over de plannen voor de vervanging van de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart, het Spoorwegviaduct en de Kaagbrug vanaf 2024/2025.

Tweede ontmoeting met de buren van de A44
Het projectteam heette ruim 100 bewoners uit de omgeving en andere geïnteresseerden welkom in hotel Van der Valk in Sassenheim. Dit was de tweede ontmoeting met de buren van de A44, bedoeld om nader kennis te maken en met elkaar te spreken over het project en de zorgpunten vanuit de omgeving, zoals bereikbaarheid en geluid.

Er waren vragen over de planning, de omleidingen en bereikbaarheid, de werkwijze bij de vervanging van de brug en van de viaducten en nog veel meer onderwerpen.

Het team kreeg een e-mail van omwonenden met een bedankje en complimenten voor de gegeven informatie en de nadere uitleg. “Het gericht doorvragen aan de ‘buren van de A44’ gaf ons de indruk dat jullie echt geïnteresseerd zijn in feedback van omwonenden”.

We gaan hiermee dus zeker door. De zomerperiode gebruiken wij om alle vragen en verzoeken te inventariseren. Vervolgens neemt een projectlid contact op om te kijken hoe wij het beste invulling kunnen geven aan het verzoek. Het doel is ook om echt langs te gaan bij de buren.

Wie niet aanwezig kon zijn bij de informatiebijeenkomst, maar wel behoefte heeft aan extra informatie, kan altijd contact met ons opnemen via het Contactformulier Project A44

Contactformulier Project A44

Informatiebijeenkomst 24 juni 2023

Marktinformatiebijeenkomst project A44 voor bouwers

Het project A44 is nu al voorbereidingen aan het treffen om de vervanging van de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart, het Spoorwegviaduct en de Kaagbrug vanaf 2024/2025 te realiseren. Eind juni 2023 hebben we daarvoor een fysieke marktinformatiebijeenkomst gehouden.

14 verschillende, geïnteresseerde partijen ontvingen toelichting over de achtergrond van dit project. Ook kwamen onderwerpen aan de orde die voor ons, maar ook voor de toekomstige bouwer van groot belang zijn: stikstof, bereikbaarheid en duurzaamheid.

Digitale marktconsultatie
Met 7 partijen is in de week erna een digitale marktconsultatie gehouden. Daar spraken we onder meer over veiligheid, fasering en werkruimte. Rijkswaterstaat hecht een groot belang aan dergelijke contactmomenten met de markt.

We toetsen dan of de oplossingen die wij hebben bedacht ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

De geïnteresseerde partijen waren erg positief over het project en zagen kansen om het project voor hen en voor de omgeving tot een succes te maken

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vind je op de projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via projecta44@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met de landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

Project A44: vervangen brug en viaducten

De A44 is een van de oudste snelwegen in Nederland. Ze werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd; net als 17 viaducten en bruggen op het stuk tussen Haarlemmermeer en Wassenaar. Hiervan zijn drie viaducten en een beweegbare brug nu écht aan vervanging toe. Dat gaat Rijkswaterstaat de komende jaren realiseren, zodat u veilig van de A44 gebruik kunt blijven maken en de regio bereikbaar blijft.