Kaagbrug

Nieuwsbrief Vernieuwen bruggen en viaducten A44.

De A44 tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar is aangelegd in de jaren ’30 van de vorige eeuw. De bruggen en viaducten in deze weg zijn ruim 80 jaar oud. Door de jaren heen zijn ze door steeds meer en zwaarder verkeer belast. Daarom gaat Rijkswaterstaat vanaf eind 2025 de Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct vervangen, om ze daarna weer decennialang te kunnen gebruiken.

De A44 informatieavond voor ondernemers op 9 oktober is goed bezocht.

In hotel Van der Valk in Sassenheim ontvingen we rond de 50 ondernemers uit de regio rond de A44, die graag bijgepraat wilden worden over de stand van zaken rond de vernieuwing van de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart, het Spoorwegviaduct en de Kaagbrug.

Die avond informeerden wij de bezoekers over de planning, de voorgenomen omrijroutes en wat we willen doen om bereikbaarheid zo goed mogelijk in stand te houden tijdens de werkzaamheden. Verder kwam ook de samenwerking die we gestart zijn met Zuid-Holland Bereikbaar en Breikers aan bod. Zij starten binnenkort met het leggen van contacten voor de werkgeversaanpak. Meer hierover elders in deze nieuwsbrief.
 

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina.

Informatie bijeenkomst ondernemers 9 oktober 2023

Samenwerking met Zuid-Holland Bereikbaar en Breikers.

Bregje van Beekvelt (Rijkswaterstaat), Rein Aarts (Breikers) en Jos van Hees (Zuid-Holland Bereikbaar) hebben namens de drie organisaties de samenwerkingsovereenkomst getekend voor het project A44. Bij dit project werken we aan de vernieuwing van de Kaagbrug en drie viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct op de A44. 

Mobiliteit en bereikbaarheid A44

Breikers en Zuid-Holland Bereikbaar gaan zich inzetten om de mobiliteit en bereikbaarheid rondom de A44 zo goed mogelijk te behouden. Door de werkzaamheden is het onvermijdelijk dat de wegcapaciteit zal afnemen. Het gaat hierbij voornamelijk over het afsluiten van op- en afritten en onderdoorgangen van de A44. De organisaties gaan in gesprek met reizigersgroepen en werkgevers om het reisgedrag in kaart te brengen en om naar eventuele reisalternatieven te kijken. 
 

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina.

Samenwerking met Zuid Holland Bereikbaar en Breikers.

Nieuwe website project A44 online!

De nieuwe website van project A44 staat live! Met alle informatie over de aanleiding, de noodzaak en de werkzaamheden van het project. Ook vind je hier de tijdelijke omrijroutes in geval van onvermijdelijke hinder.

Project-atlas

Voor wie nog niet bekend is met Project-atlas: dit is een website waarmee je perfect de ‘nu’ en ‘straks’ van een project kan laten zien. Oftewel; hoe een projectgebied er op dit moment uitziet én hoe het eruitziet na afronding.  

Dat doen we met een combinatie van satelliet-, drone- en locatiefoto’s (‘nu’) – en daaroverheen geplakt een computergemaakte ‘rendering’ (‘straks’). Zo krijg je een perfect beeld van de huidige en toekomstige situatie. Daarbij geven we informatie over de aanleiding, noodzaak, werkzaamheden en bijzonderheden van het project. 

Zo creëren we voor omwonenden (en andere stakeholders) een gedetailleerd beeld van wat ze kunnen verwachten bij het vernieuwen van de brug en viaducten van het project A44. Een mooie nieuwe stap in informatievoorziening, als je het ons vraagt! www.projecta44.nl
 

Website Project A44

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vind je op de projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via projecta44@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met de landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

Project A44: vervangen brug en viaducten

De A44 is een van de oudste snelwegen in Nederland. Ze werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd; net als 17 viaducten en bruggen op het stuk tussen Haarlemmermeer en Wassenaar. Hiervan zijn drie viaducten en een beweegbare brug nu écht aan vervanging toe. Dat gaat Rijkswaterstaat de komende jaren realiseren, zodat u veilig van de A44 gebruik kunt blijven maken en de regio bereikbaar blijft.