Kaagbrug

Nieuwsbrief Vervanging en Renovatie project A44

Rijkswaterstaat gaat vanaf eind 2025 het Lisserwegviaduct, het Hoofdvaartviaduct, de Kaagbrug en het Spoorwegviaduct vervangen. Via deze nieuwsbrief lees je meer over de actuele ontwikkelingen en de aankomende werkzaamheden. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie.

Bereikbaarheidsplan voor project A44

Om de regio bereikbaar te houden tijdens de vervanging van het Lisserwegviaduct, het Hoofdvaartviaduct, de Kaagbrug en het Spoorwegviaduct, heeft Rijkswaterstaat samen met partners in de regio een bereikbaarheidsplan uitgewerkt. Hierin staan maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt van de werkzaamheden. Het bereikbaarheidsplan is de afgelopen maanden zorgvuldig opgesteld in overleg met provincies, gemeenten, veiligheidsregio's en in samenwerking met Breikers en Zuid-Holland Bereikbaar, waarbij ook gesprekken zijn gevoerd met diverse bedrijven uit de regio. Om de samenwerking te bevestigen, hebben de samenwerkende partijen onlangs symbolisch een handtekening gezet. Lees hier het volledige artikel. 

Ondertekening bereikbaarheidsplan 2024

Verleggen van kabels en leidingen bij Lisserwegviaduct

Het duurt nog even voordat het echte werk aan project A44 buiten begint. Toch kun je her en der langs de snelweg al wat bedrijvigheid zien. Rijkswaterstaat verlegt namelijk een aantal kabels en leidingen. In mei vonden er werkzaamheden plaats vlakbij het Lisserwegviaduct. Deze verleggingen zijn noodzakelijk ter voorbereiding op de vervanging van het viaduct. De boringen zijn inmiddels afgerond. In de zomermaanden (juni tot en met augustus 2024) worden alle kabels en leidingen weer op het netwerk aangesloten. Meer informatie is te vinden op de projectwebsite. 

Werkzaamheden kabels en leidingen

Vragen over het project?

Heb je een vraag over het project ? Wil je meer informatie? Of ben je benieuwd naar de toekomstige situatie van de viaducten en de Kaagbrug? Stel je vraag via onze projectwebsite. Ga naar het tabblad Projectatlas en klik op de blauwe knop: Stel een vraag. Binnen enkele dagen beantwoorden we je vraag, en deze kan anoniem worden gepubliceerd op de kaart. We zien je vraag graag tegemoet! Bekijk hier de projectatlas.

Projectatlas project A44

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vind je op de projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via projecta44@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met de landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

Vervanging en Renovatie project A44

De A44 is een van de oudste snelwegen in Nederland. Ze werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd; net als 17 viaducten en bruggen op het stuk tussen Haarlemmermeer en Wassenaar. Hiervan zijn drie viaducten en de beweegbare Kaagbrug nu écht aan vervanging toe. Dat gaat Rijkswaterstaat de komende jaren realiseren, zodat u veilig van de A44 gebruik kunt blijven maken en de regio bereikbaar blijft.