Nieuwsbrief A12/A15: Ressen - Oudbroeken (ViA15)

In project ViA15 gaan Rijk en provincie Gelderland de snelweg A15 doortrekken en aansluiten op de snelweg A12. Daardoor ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. Door de uitbreiding van het wegennet en verbreding van de A12 en de A15 verbetert ook de regionale doorstroming. Hierdoor reizen weggebruikers sneller tussen Arnhem/Nijmegen, de Liemers en de Achterhoek. Dit komt de regionale bereikbaarheid en de werkgelegenheid ten goede.  

Voorbereidingen project ViA15 gaan door

De coronacrisis heeft veel impact op onze samenleving en raakt ook sectoren waarmee Rijkswaterstaat intensief samenwerkt. We vinden het belangrijk om onze opdrachtnemers zoveel mogelijk te ondersteunen. Daarom gaan onze projecten in principe door, mits de veiligheid en kwaliteit geborgd kunnen worden. Dit geldt ook voor project ViA15.

Voorbereidingen project ViA15 gaan door

File op de A12
Beeld: ©Luuk van der Lee / Luuk van der Lee

GelreGroen: ViA15 doen we samen

Eind 2019 werd bekend dat GelreGroen project ViA15 gaat uitvoeren. Vanaf dat moment was het alle hens aan dek voor de aannemerscombinatie. Mensen werven en inwerken, teams samenstellen, faciliteiten regelen. Nu, 3 maanden later, staat de organisatie en start GelreGroen met de voorbereidende onderzoeken in het projectgebied. Een gesprek met operationeel directeur Hylke van Lieshout.

GelreGroen: ViA15 doen we samen

Hylke van Lieshout, operationeel directeur GelreGroen
Beeld: ©GelreGroen

Onderliggend wegennet Zevenaar klaar voor ViA15

De verkeersintensiteit in Zevenaar zal door de doortrekking van de snelweg A15 en de verbreding van de A12/A15 toenemen. Reden voor de gemeente Zevenaar om de 2 belangrijkste ontsluitingswegen vast aan te passen. In 2019 werd de vernieuwde Arnhemseweg in gebruik genomen. Inmiddels is ook de weg Hengelder klaar voor de komst van de ViA15.

Onderliggend wegennet Zevenaar klaar voor ViA15

werkzaamheden onderliggend wegennet Zevenaar
Beeld: ©Concrete Bouwfotografie / Concrete Bouwfotografie

Historische reis door projectgebied ViA15

Het landschap tussen Zevenaar en Bemmel zal flink veranderen door project ViA15. In nauwe samenwerking met de Historische Kring Duiven-Groessen-Loo heeft Rijkswaterstaat een dronefilm gemaakt van het gebied rond Groessen zoals het was voordat de (sloop)werkzaamheden van start gingen.

Historische reis door projectgebied ViA15

Woning die gesloopt wordt voor project ViA15
Beeld: ©Yakana/Matthijs Nijsen / Yakana/Matthijs Nijsen

Medegefinancierd door

Het project ViA15 wordt medegefinancierd door het TEN-T-programma van de Europese Unie. Hoofdverantwoordelijkheid voor de publicatie ligt bij de auteur. De EU is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.