Nieuwsbrief ViA15

In project ViA15 gaan Rijk en provincie Gelderland de snelweg A15 doortrekken en aansluiten op de snelweg A12. Door de uitbreiding van het wegennet en verbreding van de A12 en de A15 verbetert de  doorstroming. Hierdoor reizen weggebruikers sneller tussen Arnhem/Nijmegen, de Liemers en de Achterhoek. Dit komt de regionale bereikbaarheid en de werkgelegenheid ten goede. Met de doortrekking van de A15 naar de A12 ontstaat ook een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland.

Onderzoek naar opties om de kieuwpootkreeft te beschermen

De kieuwpootkreeft (officiële naam: rood-groen zwemmend geraamte) is uiterst zeldzaam in Noordwest-Europa. Het geplande tracégebied van de snelweg A15 is een van de weinige gebieden waar het dier voorkomt. Er is ons veel aan gelegen het prehistorische diertje te beschermen. Er wordt nu onderzocht hoe de beestjes kunnen worden behouden bij mogelijke verlenging van de A15.

Onderzoek naar opties om kieuwpootkreeft te beschermen

Kieuwpootkreeft
Beeld: Rijkswaterstaat

Ruil de benzinepomp in voor de fietspomp: doe mee met FietsChallenge A12 Editie 2022

Na het succes van vorig jaar organiseert het project A12 Slim Reizen opnieuw de FietsChallenge A12. Deze fietsactie is speciaal voor werknemers en andere forenzen, die in De Liemers of het centrum en oosten van Arnhem werken.

Doe mee met de Fietschallenge A12 Editie 2022

Slim Reizen Fietschallenge
Beeld: Rijkswaterstaat

Medegefinancierd door

Het project ViA15 wordt medegefinancierd door het TEN-T-programma van de Europese Unie. Hoofdverantwoordelijkheid voor de publicatie ligt bij de auteur. De EU is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit document.