Bovenaanzicht van de Galecopperbrug bij Utrecht.
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief onderhoud A12 Galecopperbrug

Rijkswaterstaat werkt volop aan de Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem. In deze nieuwsbrief leest u meer over de werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Op www.galecopperbrug.nl vindt u meer informatie over de werkzaamheden en de mogelijke hinder.

Terugblik: werkzaamheden 2022

Om de Galecopperbrug ook in de toekomst veilig te houden, voert Rijkswaterstaat van medio 2022 tot begin 2024 onderhoud uit aan de brug richting Arnhem. Dat is nodig, want door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarnaast vertonen de stalen kabels (tuien) van de brug richting Arnhem roestvorming. Ze naderen het einde van hun levensduur en worden vervangen. In deze video ziet u welke werkzaamheden tot nu toe hebben plaatsgevonden.

Bekijk de video

Gert de Haan op de Galecopperbrug

Een kijkje achter de schermen

De twee hoge torens (pylonen) van de Galecopperbrug richting Arnhem zijn ingepakt met een wit doek. Waarom is dat, en wat gebeurt er achter het witte doek? Janwillem Breider van Arup, het ingenieursbureau dat alle technische berekeningen uitvoert en controleert, geeft een kijkje achter de schermen.

Lees verder

Pyloon Galecopperbrug in folie

Nachtelijk hijswerk: de kop is eraf

In de nacht van 7 op 8 oktober werd een grote kraan opgebouwd op de Papendorpseweg bij de Galecopperbrug. Enkele uren later tilde deze kraan de zes ton zware kop van de westelijke toren af. Gert de Haan, projectleider van aannemer KWS, vertelt over het hoe en waarom van deze operatie. 

Bekijk de video

Afhijsen pyloonkop Galecopperbrug

Minder last van files in drukke novembermaand? Drie tips!

Het is bijna een traditie te noemen: november is een drukke maand op de weg, met een grotere kans op files. Dat geldt zeker voor een plek als de Galecopperbrug, waar de rijstroken richting Arnhem zijn versmald. We vragen Niels, verkeersmanager bij Rijkswaterstaat, hoe dit komt. En geven drie tips om de files rond Utrecht te ontwijken.

Lees verder

Verkeersexpert Niels van Rijkswaterstaat

Planning werkzaamheden Galecopperbrug 2022-2023

Op de projectwebsite www.galecopperbrug.nl vindt u altijd de meest actuele planning van de werkzaamheden en afsluitingen van de Galecopperbrug richting Arnhem. 

Bekijk de planning

Bovenaanzicht van de Galecopperbrug bij Utrecht
Beeld: ©Frank Janssens / Frank Janssens

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat.

Heeft u vragen?

Bel gratis met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.