Bovenaanzicht van de Galecopperbrug bij Utrecht.
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief onderhoud A12 Galecopperbrug

Rijkswaterstaat werkt volop aan de Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem. In deze nieuwsbrief leest u meer over de actuele ontwikkelingen. Op www.galecopperbrug.nl vindt u meer informatie over de werkzaamheden, de mogelijke hinder en de actuele planning.

A12 Galecopperbrug komende weekenden open

De geplande werkzaamheden op zaterdag 21 januari, zaterdag 28 januari en zondag 29 januari aan de Galecopperbrug richting Arnhem worden verschoven. De brug is daarom op deze dagen in beide richtingen open. De werkzaamheden worden verschoven omdat tijdens een controle bleek dat een essentieel onderdeel van de nieuwe draagconstructie op een aantal punten niet voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Rijkswaterstaat en de aannemer kijken nu wanneer de nieuwe draagconstructie gereed is en de werkzaamheden alsnog kunnen worden uitgevoerd. Wij informeren u zo snel mogelijk over de meest actuele planning van de werkzaamheden. Deze kunt u ook vinden op www.galecopperbrug.nl

Bekijk de actuele planning

Luchtfoto van de Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht, zicht op de brug richting het zuidoosten.
Beeld: ©Rijkswaterstaat / Rijkswaterstaat

A12 Galecopperbrug richting Arnhem in de nacht van 8 op 9 februari dicht

De Galecopperbrug in de A12 richting Arnhem is van woensdag 8 februari tot donderdag 9 februari van 22.00 tot 05.00 uur afgesloten voor verkeer. Ook de weg onder de brug (Griffioenlaan) is dan volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer, van 21.00 tot 05.00 uur. Houd rekening met 20 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Tijdens de afsluiting hijst Rijkswaterstaat de kop van de oostelijke hoge toren eraf. In oktober 2022 voerden we dezelfde klus uit voor de eerste, westelijke hoge toren. In deze video ziet u hoe we dat hebben gedaan.

Meer informatie

Aanzicht van de Galecopperbrug bij Utrecht vanaf de Griffioenlaan (oostzijde).

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat.

Heeft u vragen?

Bel gratis met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.