Bovenaanzicht van de Galecopperbrug bij Utrecht.
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief onderhoud A12 Galecopperbrug

In juli is de Galecopperbrug richting Arnhem vijf weekenddagen overdag afgesloten. In deze nieuwsbrief (juni 2024) leest u er meer over.

Ook in deze editie: een compilatievideo van de hijswerkzaamheden die we in april uitvoerden bij de westelijke toren. Dirk-Jan van Traffic Service Nederland neemt ons mee de A12 op en vertelt wat er allemaal komt kijken bij een afsluiting van de brug. Tot sluit nemen we een duik in de historie van de Galecopperbrug, die 90 jaar geleden begon. 

Kent u mensen voor wie deze nieuwsbrief ook interessant is? Stuur ‘m gerust door!

Galecopperbrug richting Arnhem in juli vijf weekenddagen overdag dicht

De Galecopperbrug is op zaterdag 6, 20 en 27 juli en zondag 21 en 28 juli richting Arnhem van 08.00 tot uiterlijk 20.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. Houd rekening met 60 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

Lees verder

Overzichtsfoto Galecopperbrug april 2024
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Video: hijswerk op 35 meter hoogte

Wie de afgelopen tijd over de Galecopperbrug richting Arnhem heeft gereden, is het misschien al opgevallen: op de westelijke toren is een nieuwe draagconstructie (zadel) gehesen. Daarna zijn de ducts, de buizen waar de kabels straks doorheen lopen, aan deze toren bevestigd.

Afgelopen april voerden we deze speciale klus uit. In deze korte compilatievideo leggen we uit hoe dat in zijn werk ging.

Plaatsen zadel
Beeld: ©Rijkswaterstaat

De Galecopperbrug afsluiten, hoe doe je dat?

In april was de Galecopperbrug richting Arnhem al een aantal keer volledig dicht en ook de komende maanden zal dat regelmatig gebeuren. Maar de brug afsluiten, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Dirk-Jan Kamminga, uitvoeringsbegeleider bij TSNed (Traffic Service Nederland) neemt ons mee, de A12 op.

Lees verder

Dirk-Jan Kamminga, uitvoeringsbegeleider bij TSNed
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Terug in de tijd: de geboorte van de Galecopperbrug

Vier hoge, blauw-groene torens met dikke tuien (stalen kabels) eraan: wie op de A12 het Amsterdam-Rijnkanaal over rijdt, zal de Galecopperbrug ongeveer zo omschrijven. Toch heeft de brug er de eerste 35 jaar heel anders uitgezien. Een duik in de historie.

Lees verder

Oude Galecopperbrug
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat.

Heeft u vragen?

Bel gratis met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.