Bovenaanzicht van de Galecopperbrug bij Utrecht.
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief onderhoud A12 Galecopperbrug

In april is de A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem drie dagen overdag afgesloten. In deze nieuwsbrief leest u er meer over.

Ook in deze editie: verkeersmanagers Niels en Frank vertellen wat er allemaal komt kijken bij het plannen van zo’n wegafsluiting en schipper Leendert vertelt wat hij merkt van de werkzaamheden aan de brug.

We zijn ook benieuwd wat u vindt van de situatie op de Galecopperbrug. Lees hieronder verder over het Klantenpanel en meld u aan!

Galecopperbrug richting Arnhem overdag dicht op 6, 13 en 14 april

De Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht is op zaterdag 6 april, zaterdag 13 april en zondag 14 april richting Arnhem van 08.00 tot 20.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. De weg onder de brug (Papendorpseweg) is dan ook afgesloten voor auto- en fietsverkeer: op 6 april van 06.00 tot 20.00 uur en van 13 april 06.00 uur tot 14 april 20.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met 60 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Wilt u weten wat we precies gaan doen? In deze animatie leggen we het vervangen van de stalen kabels stap voor stap uit.

Lees verder

Luchtfoto van de Galecopperbrug bij Utrecht.

Schipper Leendert: ‘Onder de brug kijk ik altijd even omhoog’

In 2024 wordt het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de Galecopperbrug verschillende keren versmald. Dat gebeurt steeds als de stalen kabels worden verankerd. Schepen kunnen dan maar aan één kant onder de brug door. Scheepvaartbegeleiding helpt de schepen passeren. Schipper Leendert Schuller vertelt hoe dat gaat: ‘Via de marifoon krijg ik het verzoek om rechts aan te houden, en extra alert te zijn.’ Om de werkzaamheden heen varen dus, en goed opletten – eigenlijk net als met de auto bij een wegafzetting.

Lees verder

Foto van de onderkant van de Galecopperbrug, genomen vanaf een binnenvaartschip op het Amsterdam-Rijnkanaal.

‘Waar nodig kunnen we schuiven met ritten’

Wie vaker op de weg zit, heeft ook vaker te maken met wegwerkzaamheden. Dat geldt in het bijzonder voor bedrijven die goederen vervoeren, zoals Jumbo. Wat betekenen de komende afsluitingen van de Galecopperbrug voor deze supermarktketen?

Lees verder

Portretfoto van transportmanager John van Soeren.

Zes maanden plannen en puzzelen voor een wegafsluiting

In april is de Galecopperbrug richting Arnhem drie dagen overdag afgesloten. Deze afsluitingen plan je niet zomaar, weten verkeersmanagers Frank Baelde en Niels van den Brink. Ze geven een spoedcursus verkeersmanagement: ‘Je moet van puzzelen, afstemmen en overtuigen houden.’

Lees verder

Frank Baelde en Niels van den Brink poseren voor de Galecopperbrug.

Groot onderhoud op de snelwegen rond Utrecht

Naast de werkzaamheden aan de Galecopperbrug voert Rijkswaterstaat dit jaar op verschillende snelwegen rond Utrecht groot onderhoud uit. Hiervoor zijn regelmatig afsluitingen nodig, met veel verkeershinder tot gevolg. Houd daarom rekening met extra reistijd en soms lange omleidingsroutes. Op rijkswaterstaat.nl/bereikbaarutrecht vindt u een overzicht van de aankomende werkzaamheden in de regio.

Lees verder

Fragment van kaart met werkzaamheden in de regio Utrecht in 2024.

Tips of ideeën? Meld u aan voor het Klantenpanel

Het Klantenpanel van Rijkswaterstaat is dé kans om uw mening te geven over de werkzaamheden aan de Galecopperbrug. Wat vindt u van de aangepaste situatie op de Galecopperbrug, met versmalde rijstroken en snelheidsverlaging? En ondervindt u hinder van de werkzaamheden? Doe mee met het Klantenpanel en laat het ons weten. U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een vragenlijst. Invullen duurt niet langer dan 5 tot 10 minuten. De resultaten gebruiken wij om, waar dat kan, verbeteringen door te voeren. 
 
U kunt lid worden van verschillende panels. Wilt u specifiek meedenken over de Galecopperbrug? Meld u dan aan voor het Panel Rijkswaterstaat algemeen.

Aanmelden

Luchtfoto van de Galecopperbrug bij Utrecht. De pylonen van de brug richting Arnhem staan in de steigers.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat.

Heeft u vragen?

Bel gratis met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.