Nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland

Rijkswaterstaat investeert de komende jaren fors in het onderhoud aan een groot aantal bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Via deze nieuwsbrief  houden we u op de hoogte. 

Krammersluizencomplex krijgt primeur met innovatief bellenscherm

Het Krammersluizencomplex in Bruinisse krijgt een primeur. Beide duwvaartsluizen voor de beroepsvaart worden voorzien van een nieuw type bellenscherm. Deze scheidt zoet water van zout door een combinatie van lucht en stroming. Met als resultaat een efficiënte zoetzoutscheiding, kortere schuttijden en een flinke besparing op energieverbruik. 

Lees het hele artikel over de Krammersluizen

Luchtfoto Krammersluizen

Stormseizoen: maar rondom de Oosterscheldekering is genoeg te doen

Tijdens het stormseizoen verkeert de Oosterscheldekering in opperste staat van paraatheid. Daarom voeren we tot april geen werkzaamheden uit die van invloed kunnen zijn op het functioneren van dit waterwerk. Maar we zitten zeker niet stil. Wat we wél doen, leest u in het online magazine.

Lees het hele artikel over de Oosterscheldekering

Medewerker staat op de Oosterscheldekering en kijkt uit over zee.

Onderhoud houdt de Westsluis in Terneuzen draaiende

De Zeeuwse vaarroutes behoren tot de drukste van Europa. Daarom werken we voortdurend aan het vaarwegennetwerk. Zoals in Terneuzen, waar we naast de bouw van de Nieuwe Sluis ook de bestaande verbindingen onderhouden. In dit artikel lichten we alle zichtbare én minder zichtbare onderhoudswerkzaamheden aan de Westsluis uit. 

Lees het hele artikel over de Westsluis

De veerbuffer van de Westsluis in Terneuzen wordt uitgehesen.

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland voor een overzicht van alle projecten.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur. Op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.