Mensen op de oever met logo Bereikbaar Zeeland

Nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland

Rijkswaterstaat investeert de komende jaren fors in het onderhoud aan een groot aantal bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Via deze nieuwsbrief  houden we u op de hoogte.

Wegdek op de Postbrug (N670) vernieuwd

Onder deze grote tent hebben we eind mei het versleten wegdek van de Postbrug in Yerseke vervangen. Binnen hielden heaters en afzuigunits de temperatuur en luchtvochtigheid op peil, zodat we deze klus in 2 weken konden klaren. Wat er bij de werkzaamheden kwam kijken, leest u in het bijbehorende artikel.

Lees meer over het vernieuwen van de Postbrug

Luchtfoto werktent op Postbrug

Nieuw uiterlijk voor hekwerk Oosterscheldekering

Wie goed oplet, ziet dat de Oosterscheldekering deze zomer bij 1 pijler een nieuwe reling krijgt. Voordat we het kilometerslange hekwerk langs de rijbaan vervangen, plaatsen we eerst dit proefstuk. Zo weten we zeker dat de nieuwe relingen veiliger zijn, klaar voor de toekomst én passen bij de stijl van dit iconische bouwwerk.

Lees meer over het proefstuk

Luchtfoto van de Oosterscheldekering

Verwijderen van ongewenste planten in de berm

De maaizuigers van Rijkswaterstaat waren de afgelopen weken weer volop te zien langs verschillende rijkswegen. Terwijl op sommige plekken alles weggemaaid is, staat op andere plekken het gras nog centimeters hoog boven de grond. Hoe zit dat? We vroegen het omgevingsmanager wegen, Astrid Ghering.

Lees meer over maaien in de berm

Planten in de berm

Zeelands grootste onderhoudsopgave ooit in online magazine

Eind april lanceerden we het online magazine ‘Bereikbaar Zeeland’. Daarmee brengen we u voortaan 4 keer per jaar op de hoogte van wat we doen, waarom en wat dit betekent voor de scheepvaart, weggebruikers en andere belanghebbenden. In de eerste editie vertellen we onder andere wat we hebben gedaan aan de problemen die waterrecreanten in 2019 ondervonden. Ook gaan we in op het belang van goede vaarroutes in Zeeland én leggen we uit wat er gebeurt bij het Krammersluizencomplex.

Verder zetten we uiteen hoe Rijkswaterstaat slim samenwerkt met partners als waterschap Scheldestromen en laten we zien dat een goed functionerende Oosterscheldekering lang niet zo vanzelfsprekend is als we na ruim 30 jaar wellicht denken. Kortom: het is een magazine boordevol interessante, handige en praktische verhalen.

Bekijk het magazine Bereikbaar Zeeland in de Kiosk

Ipad met voorpagina van online magazine Bereikbaar Zeeland

Colofon

Meer weten over dit project?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland voor een overzicht van alle projecten en de voorlopige planning.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur. Op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.