Mensen op de oever met logo Bereikbaar Zeeland

Nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland

Rijkswaterstaat investeert in het onderhoud aan bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Veel van deze objecten zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80 en een groot deel is aan renovatie of vervanging toe. Via deze nieuwsbrief  houden we u op de hoogte. 

Bekijk de nieuwste editie van ons online magazine

Het magazine Bereikbaar Zeeland staat weer voor u klaar. Met het laatste nieuws, onze terugblik op het werk dat is verzet en een kijkje vooruit naar wat er op de planning staat. In deze nieuwsbrief lichten we enkele artikelen voor u uit.

Bekijk de juli-editie van het online magazine

Hinderplanning brug Sluiskil: ‘Complexe puzzel gelegd’

We vernieuwen de installaties van de draaibruggen in Sas van Gent en Sluiskil en maken ze gereed voor bediening op afstand. De hinder die met het werk gepaard gaat, proberen we zo efficiënt mogelijk te plannen. Dat doen we samen met spoorwegbeheerder ProRail en havenbedrijf North Seaports.

Lees het hele artikel over brug Sluiskil

Vernieuwde uitkijktoren Krammersluizen vertelt een verhaal

De uitkijktoren en parkeerplaats bij het Krammersluizencomplex hebben een flinke upgrade gekregen. Ontwerpers René Gast en Yvonne Kroese toverden de toren om tot een landmark in de omgeving: ‘Bezoekers lopen als het ware langs de vissen, schaal- en schelpdieren en vogels naar boven.’

Lees het hele artikel over de uitkijktoren

Oosterscheldekering krijgt maar liefst 372 nieuwe codegevers

Wie deze zomer een aantal schuiven van de Oosterscheldekering ziet bewegen, hoeft daar niet gek van op te kijken. Tot en met september zijn we bezig met het plaatsen van in totaal 372 nieuwe codegevers. In het online magazine leest u wat deze apparaten precies doen, waarom we ze vervangen en wat het nut is van de schuifbewegingen.

Lees het hele artikel over de Oosterscheldekering

Zijaanzicht van de Oosterscheldekering

Colofon

Meer weten over dit project?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland voor een overzicht van alle projecten en de voorlopige planning.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur. Op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.