Nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland

Rijkswaterstaat werkt aan het onderhoud van bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Veel van deze objecten zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80 en een groot deel is aan renovatie of vervanging toe. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van ontwikkelingen.

Voortgang en mijlpalen

Benieuwd wat we de afgelopen tijd zoal hebben gedaan in het kader van een Bereikbaar Zeeland? U leest hier het laatste nieuws.

Lees meer

Hulpconstructie onderhoud Oosterscheldekering geïnspireerd op de natuur

De schuiven van de Oosterscheldekering kunnen we sluiten om ons te beschermen tegen hoogwater. Om de schuiven soepel het water in te laten zakken, bevinden zich aan de zijkanten van de schuiven schuifaanslagen. Die schuifaanslagen hebben nu onderhoud nodig. De locatie is uitdagend, dus er zijn ook specifieke eisen om de veiligheid te borgen. Daarom bedacht aannemerscombinatie Van Oord/Hillebrand een bijzondere hulpconstructie: de Mantis. Geïnspireerd op… een kreeft.

Lees meer

Duurzaam herstel geleiderails middenberm A58

In de volksmond staan ze bekend als vangrails. Officieel heten deze rails langs de weg ‘geleiderails’. Krijgt deze een flinke klap, dan kan het zijn dat Rijkswaterstaat hem meteen moet vervangen. Ook stukken rail die nooit een schrammetje oplopen, moeten we na een tijd renoveren of zelfs vervangen. Dat doet Rijkswaterstaat in de periode van 31 oktober tot begin februari. 15 kilometer geleiderails in de middenberm van de A58 tussen Arnemuiden en Kapelle wordt duurzaam hersteld. Een deel van de geleiderails wordt hergebruikt.

Lees meer

Vakwerk op bodem Zeeuwse sluizen

De Zeeuwse sluizen zijn van groot belang voor de scheepvaart. Zij vormen een belangrijke verbinding voor de beroepsvaart tussen Antwerpen en Rotterdam. En in de zomermaanden maken grote aantallen pleziervaartuigen gebruik van de sluizen. Tijdens het schutten van de sluizen bezinken slib en schelpen naar de bodem van de sluiskolk. Om te voorkomen dat dit slib in de weg gaat zitten van de deuren, baggert Rijkswaterstaat jaarlijks bij alle sluizen.

Lees meer

Goed op de hoogte van beperkingen

Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten in Zeeland zijn aan groot onderhoud toe. Niet alle objecten zijn tegelijk aan de beurt voor renovatie. Voor de objecten waar het grote onderhoud uitgesteld is, betekent dit soms dat het nodig is om beperkingen in te stellen. Zo ging de maximumsnelheid op de Tholensebrug omlaag en geldt een gewichtsbeperking voor de Vossemeersebrug. Bert van Beveren, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat, praat er over met Corniel van Leeuwen, wethouder gemeente Tholen.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland voor een overzicht van alle projecten.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur. Op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.