Nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland

Rijkswaterstaat werkt aan het onderhoud van bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Veel van deze objecten zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80 en een groot deel is aan renovatie of vervanging toe. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Voortgang en mijlpalen

Benieuwd wat we de afgelopen tijd zoal hebben gedaan in het kader van een Bereikbaar Zeeland? U leest het hier.

Lees meer

Groot onderhoud: 124 cilinders brengen de Oosterscheldekering in beweging

Op iedere zogenoemde pijler van de kering staan twee grote, witte cilinders. 8 en 10 mei hees Rijkswaterstaat twee van deze cilinders uit de pijlers en bracht ze weg voor onderhoud. Wat doen deze cilinders en waarom zijn ze aan onderhoud toe? Collega’s Jan Anker en Astrid Ghering vertellen.

Lees meer

Bruggen en sluizen onder de loep met jaarlijkse FIT-test

De meeste gebruikers merken er niet veel van, maar alle dertien sluizen, vijftien beweegbare bruggen en zeven gemalen in Zeeland worden elk jaar geïnspecteerd en getest. Met deze zogenoemde FIT-testen zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat alle objecten goed blijven functioneren.

Lees meer

Op naar slimme ledverlichting langs Zeeuwse rijkswegen

Rijkswaterstaat wil in 2030 klimaatneutraal zijn én circulair werken. Daarom werken we hard aan een schone, duurzame leefomgeving. Dat is ook te zien langs de Zeeuwse wegen. Eén van de manieren waarop dat gebeurt, is door het vervangen van de oude lampen op de lichtmasten door ledverlichting. Glenn de Kock, assetmanager bij Rijkswaterstaat, vertelt wat er precies gaat gebeuren.

Lees meer

Sluis Hansweert krijgt nieuwe wachtplaatsen en loopbruggen

Deze zomer vervangt Rijkswaterstaat de wachtplaatsen en afloopvoorzieningen van Sluis Hansweert. De voorzieningen hadden het einde van hun levensduur bereikt, en werden daardoor in de zomer van ’22 uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Inmiddels is de vernieuwing van de voorzieningen in volle gang. Half juni namen we een kijkje bij de werkzaamheden.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland voor een overzicht van alle projecten.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur. Op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.