Nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland

Rijkswaterstaat werkt aan het onderhoud van bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Veel van deze objecten zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80 en een groot deel is aan renovatie of vervanging toe. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Voortgang en mijlpalen

Benieuwd wat we de afgelopen tijd zoal deden in het kader van een Bereikbaar Zeeland? Je leest het hier.

Lees meer

Slijtlagen vernieuwen op zeven Zeeuwse bruggen

Rijkswaterstaat vervangt de slijtlagen van zeven Zeeuwse bruggen. De werkzaamheden vinden plaats bij de Bergse Diepsluis, de Grevelingensluis, de Zandkreeksluis en de Krammersluizen. Het onderhoud, verspreid over twee jaar, veroorzaakt hinder voor zowel weg- als vaarverkeer. In dit artikel lees je wat het werk inhoudt en hoe dit onderhoud de bereikbaarheid in de regio beïnvloedt.

Lees meer

Zo blijft de Postbrug in beweging

De Postbrug, een cruciale verbinding tussen Yerseke en Kapelle over het kanaal door Zuid-Beveland, onderging recentelijk intensief onderhoud aan de bewegingswerken. Rijkswaterstaat sloot de brug gedurende negen weken voor verkeer. Omgevingsadviseur Paul van Westen en technisch manager Corné van Stee vertellen over het werk, de uitdagingen die daarbij kwamen kijken en de afstemming met de omgeving.

Lees meer

Vernieuwing remming- en geleidewerken Zandkreeksluis

Recreanten genieten vaak van de Zeeuwse wateren. Jaarlijks passeren veel schepen de Zandkreeksluis om van de Oosterschelde naar het Veerse Meer te komen, of andersom. Rijkswaterstaat vernieuwt van 11 maart tot en met 26 april en van 2 september tot en met 13 september de remming- en geleidewerken en constructies in de voorhaven. Projectleider Marcel Kamminga en technisch adviseur Floris Vermerris vertellen er in dit artikel meer over.

Lees meer

Veilig door de nacht

Op de Zeeuwse rijkswegen roostert Rijkswaterstaat regelmatig nachtelijke afsluitingen in voor inspecties en onderhoud, cruciaal om de wegen in optimale conditie te houden. Adviseur civiele techniek Robert van Dalen geeft inzicht in dit proces en legt uit hoe deze aanpak de hinder voor weggebruikers tot een minimum beperkt.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland voor een overzicht van alle projecten.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002
Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur. Op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.