Renovatie Heinenoordtunnel A29

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel in de A29. De renovatie van de Heinenoordtunnel vindt plaats in 2023 en 2024. De voorbereidingen zijn volop aan de gang. Met de renovatie zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de tunnel ook in de toekomst veilig en beschikbaar blijft .

In deze nieuwsbrief

Dit is de eerste editie. We laten in deze eerste editie onder andere zien wat de renovatie precies inhoudt, wat er de afgelopen jaren achter de schermen zoal aan voorbereiding is gedaan en hoe we hinder zo veel mogelijk willen voorkomen.

De renovatie in vogelvlucht

Wist u dat er elke dag zo’n 110.000 voertuigen door de Heinenoordtunnel gaan? Het is dus enorm belangrijk dat de tunnel veilig en beschikbaar is en blijft. Hij werd geopend in 1969 en is nu toe aan een grote renovatie. Wat gaan we precies doen?

Lees meer

Van technisch onderzoek tot contractinvulling: een terugblik

De renovatie van de Heinenoordtunnel gaat in 2023 van start. Maar achter de schermen wordt er al een aantal jaren hard gewerkt aan de voorbereiding. Een terugblik.

Lees meer

Minder hinder: dit zijn de maatregelen die we treffen

Als de Heinenoordtunnel dicht is, zijn er niet zoveel omrijroutes. Ga maar na: de Hoeksche Waard is een eiland, en er zijn niet zoveel mogelijkheden om het eiland op of af te komen. Daarom zoeken we naar andere manieren om hinder zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer

Hoe kunnen bedrijven helpen de regio in beweging te houden?

Alleen samen kunnen we de regio in beweging houden tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel. Ook bedrijven profiteren ervan als het op de wegen niet vaststaat. Met hen gaan we in gesprek: welke maatregelen om de doorstroom te bevorderen passen bij jullie?

Lees meer

Planning van de werkzaamheden

Hoe ziet de planning van de werkzaamheden er nu precies uit? En wat kunt u binnenkort verwachten als het gaat om wegafsluitingen?

Lees meer

Heeft u een tunnelvraag? Stel ‘m ons!

Heeft u een vraag over tunnels? Laat het ons dan weten. In elke nieuwsbrief beantwoorden we een vraag van een lezer. Ook die van u? Mail uw vraag naar renovatieheinenoordtunnel@rws.nl ovv 'Tunnelvraag nieuwsbrief'.

Colofon

Kent u iemand die ook graag op de hoogte blijft van de renovatie van de Heinenoordtunnel? Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Direct abonneren kan natuurlijk ook.

Meer weten? Kijk op de projectpagina of volg ons via Twitter of Facebook