Nieuwsbrief Vooroeververdediging Oosterschelde en Westerschelde

In deze nieuwsbrief leest u over actuele ontwikkelingen omtrent de vooroeververdediging op verschillende plaatsen langs de Oosterschelde en Westerschelde.

Winterstop voor de Westerschelde

De vooroeververdediging op de Westerschelde is met winterstop. Eind maart pakt aannemer Van Oord het werk weer op. ‘Bij een wind harder dan windkracht 5 kunnen we niet werken’, aldus Ria Gouwens, omgevingsmanager van Van Oord. ‘In de winter halen we die windkracht vaker wel dan niet op de Westerschelde. We hebben de werkzaamheden bij de Eendragtpolder en Ellewoutsdijk net afgerond en gaan eind maart bij de Margarethapolder weer aan de slag.’

Lees meer

Winterwerk voor de Oosterschelde

Terwijl de werkzaamheden op de Westerschelde tijdens de winter stilliggen, gaan ze op Oosterschelde volop door. ‘Door in de winter te werken, zijn we in het voorjaar klaar’, legt Laura Winkelmann, omgevingsmanager van Boskalis uit. ‘Dat is mooi op tijd voor het mosselseizoen, het kreeftenseizoen, het duikseizoen en precies voor het recreatieseizoen start gaat.’

Lees meer

Rijkswaterstaat en Provincie Zeeland samen voor natuurherstel

Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat voeren allebei projecten uit op de Westerschelde. Waar Rijkswaterstaat de vooroever versterkt, werkt de provincie aan buitendijks natuurherstel bij onder andere Bath en Ossenisse. Rijkswaterstaat en Provincie Zeeland sloegen daarom voor de uitvoering de handen in een. Hoe staat het er mee?

Lees meer

Project in beeld

In 2020 is op verschillende locaties in de Oosterschelde en Westerschelde gewerkt aan de versterking van de vooroeververdediging. Dit soort projecten zijn indrukwekkend en leveren mooie beelden op. We delen graag een paar fraaie plaatjes.

Lees meer

Colofon

Meer informatie Vooroeververdediging Oosterschelde en Westerschelde
De versterking van de vooroevers van de Oosterschelde en Westerschelde wordt aangestuurd door de Projectorganisatie Waterveiligheid (POW), een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat en waterschap Scheldestromen. Voor meer informatie kunt u terecht op de projectpagina Vooroeververdediging Oosterschelde en Westerschelde.

U kunt ook bellen met onze Landelijke Informatielijn: 0800-8002 (gratis).