Nieuwsbrief Vooroeververdediging Oosterschelde en Westerschelde

In deze nieuwsbrief leest u over actuele ontwikkelingen omtrent de vooroeververdediging op verschillende plaatsen langs de Oosterschelde en Westerschelde.

Laatste loodjes voor het werk in de Westerschelde

Na een winterstop heeft aannemer Van Oord haar materieel, waaronder paradepaardje LNG-kraanschip Werkendam, weer gemobiliseerd naar de Westerschelde. Dit jaar staan werkzaamheden op het programma op acht locaties: Nieuw-Neuzenpolder, Eendragtpolder, Margarethapolder, Kleine Huissenspolder, Waarde-Westveerpolder, Ellewoutsdijk, Ossenisse en Bath. Ria Gouwens, omgevingsmanager bij Van Oord, vertelt over de huidige stand van zaken.

Lees meer

Werkzaamheden Oosterschelde afgerond

Aannemer Boskalis ging in de afgelopen winter door met vooroeverbestortingen in de Oosterschelde. De laatste werkzaamheden bij Wemeldinge zijn intussen afgerond. De vooroevers van de Oosterschelde kunnen er weer tegen! Laura Winkelmann, omgevingsmanager van Boskalis, blikt tevreden terug.

Lees meer

Waar de bouw van een sluis en vooroeververdediging elkaar raken

Precies op de locatie waar het project Nieuwe Sluis Terneuzen (NST) afgegraven specie wilde storten, zou Rijkswaterstaat de vooroever van de Westerschelde versterken. Dat hoeft geen probleem te zijn, als je het maar van elkaar weet. In het najaar van 2018 ontdekte de ene partij dat de andere partij zijn geplande werkzaamheden over het hoofd had gezien. Wat nu?

Lees meer

Wilgentenen voor sepia’s geplant

Jaarlijks trekken sepia’s, of zeekatten, van de Noordzee naar de Oosterschelde om te paren en hun eitjes af te zetten. Ze doen dat vanaf half april, als het Oosterscheldewater opgewarmd is tot ongeveer twaalf graden. Om de sepia’s een handje te helpen, plaatsen duikers wilgentenen in de bodem waarop ze hun eitjes kwijt kunnen. Aannemer Boskalis stelde dit jaar de wilgentenen beschikbaar.

Lees meer

Colofon

Meer informatie Vooroeververdediging Oosterschelde en Westerschelde
De versterking van de vooroevers van de Oosterschelde en Westerschelde wordt aangestuurd door de Projectorganisatie Waterveiligheid (POW), een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat en waterschap Scheldestromen. Voor meer informatie kunt u terecht op de projectpagina Vooroeververdediging Oosterschelde en Westerschelde.

U kunt ook bellen met onze Landelijke Informatielijn: 0800-8002 (gratis).