Nieuwsbrief Wilhelminakanaal: herbouw Sluis II en afbouw nieuwe Sluis III

Het Wilhelminakanaal in Tilburg is niet geschikt voor grote binnenvaartschepen, waardoor bedrijven langs het water niet optimaal bereikbaar zijn. Door de opwaardering van het kanaal, Sluis II te herbouwen en groter te maken en de afbouw van Sluis III wordt Brabant beter bereikbaar. Dit zorgt voor meer economische bedrijvigheid in het gebied. De provincie Noord-Brabant, de gemeente Tilburg en Rijkswaterstaat werken in het project Wilhelminakanaal herbouw Sluis II en afbouw Sluis III samen aan een betere bereikbaarheid van de Tilburgse havens.

Stand van zaken Wilhelminakanaal Sluis II

Er is  veel gebeurd in de aanloopfase naar de realisatie van de herbouw van Sluis II in het Wilhelminakanaal. Projectmanager Franklin Thijs en omgevingsmanager Sander Houweling vertellen over de stand van zaken.

Lees meer

Een betere plek voor iedereen

Landschapsarchitecten Jonas Papenborg en Jorne van de Water van landschapsarchitectenbureau Flux helpen om de omgeving van het Wilhelminakanaal te verbeteren. ‘Het plan is pas geslaagd als meerdere partijen zich erin kunnen vinden.’

Lees meer

Denk mee over de zuidelijke oever van het Wilhelminakanaal

Met de herbouw van Sluis II willen we ook het landschap rond het Wilhelminakanaal graag versterken. Denk met ons mee en dien uw idee in via de digitale projectkaart.

Lees meer

Samenwerking

De provincie Noord-Brabant, gemeente Tilburg en Rijkswaterstaat werken in het project Wilhelminakanaal Sluis II samen aan een betere bereikbaarheid van de Tilburgse havens. Het project bestaat uit de herbouw van Sluis II en de afbouw van Sluis III, inclusief het tussenliggende deel van het kanaal.