Nieuwsbrief Wilhelminakanaal: herbouw Sluis II en afbouw nieuwe Sluis III

Het Wilhelminakanaal in Tilburg is niet geschikt voor grote binnenvaartschepen, waardoor bedrijven langs het water niet optimaal bereikbaar zijn. Door de opwaardering van het kanaal, Sluis II te herbouwen en groter te maken en de afbouw van Sluis III wordt Brabant beter bereikbaar. Dit zorgt voor meer economische bedrijvigheid in het gebied. De provincie Noord-Brabant, de gemeente Tilburg en Rijkswaterstaat werken in het project Wilhelminakanaal herbouw Sluis II en afbouw Sluis III samen aan een betere bereikbaarheid van de Tilburgse havens.

Start 2e ronde digitale participatie project Wilhelminakanaal Sluis II

Bewoners, ondernemers en andere belangstellenden uit de buurt van het Wilhelminakanaal in Tilburg nodigen wij van harte uit om deel te nemen aan de tweede ronde van de participatie over de landschappelijke inpassing van de nieuwe Sluis II.

Lees meer

Achter de schermen van project Sluis II Wilhelminakanaal

Rijkswaterstaat, provincie Noord-Brabant en gemeente Tilburg werken gestaag door aan de voorbereiding van de herbouw van Sluis II in het Wilhelminakanaal. Omgevingsmanager Sander Houweling licht toe wat er achter de schermen allemaal gebeurt.

Lees meer

Voorbereiding aanbesteding Wilhelminakanaal in volle gang

Rijkswaterstaat is druk bezig met de voorbereiding van de aanbestedingsprocedure. We gaan straks op zoek naar een aannemer die de herbouw van Sluis II, de afbouw van Sluis III en het kanaalpand hiertussen in het Wilhelminakanaal op zich neemt. Dat gebeurt via een zogenoemd Design & Construct-contract. Dit betekent dat de aannemer niet alleen het project realiseert, maar ook verantwoordelijk is voor het ontwerp.

Lees meer

Start seizoen overlast eikenprocessierups

U zult het wellicht bij het uitlaten van de hond of bij een wandeling langs het Wilhelminakanaal al hebben gemerkt. Het seizoen van de overlast door brandhaartjes van de eikenprocessierups is weer begonnen.

Lees meer

Samenwerking

De provincie Noord-Brabant, gemeente Tilburg en Rijkswaterstaat werken in het project Wilhelminakanaal Sluis II samen aan een betere bereikbaarheid van de Tilburgse havens. Het project bestaat uit de herbouw van Sluis II en de afbouw van Sluis III, inclusief het tussenliggende deel van het kanaal.